Samen naar één sportvisserijorganisatie - de kickoff

1901
16 mei 2024

Op 15 mei is in het fraaie Fort Voordorp op feestelijke wijze de aftrap gegeven voor een historisch unieke gebeurtenis: de 7 regionale federaties en Sportvisserij Nederland gaan samen op weg naar één organisatie. De lat ligt hoog want de streefdatum is 1 januari 2026.

Ruim honderd werknemers en bestuurders uit de georganiseerde hengelsport zijn getuige geweest van een bijzondere en motiverende bijeenkomst. Een bijeenkomst die startte met een inspirerende inleiding van Anton Maas, directeur Sportvisserij Zuidwest Nederland en Rosetta Kooistra, directeur Sportvisserij Nederland. Beide inleiders stonden stil bij de hoeveelheid werk die hiervoor is verricht én de ongelofelijke inzet van de mensen die de eenwording mogelijk maken.

Samen verder

Bijvoorbeeld de inzet van de bestuurders van de federaties en Sportvisserij Nederland. Zo vertelden Arie Gramsma, voorzitter van Sportvisserij Limburg, Obe Veldman, voorzitter van Sportvisserij Fryslân en Marjan van Kampen, voorzitter van Sportvisserij Nederland, hoe zij dit proces ervaren. Maar ook hoe de federaties -met inachtneming van de regionale verschillen- vol vertrouwen samen verder gaan op weg naar één slagvaardige, toekomstbestendige organisatie.


Obe Veldman, voorzitter van Sportvisserij Fryslân spreekt over het eenwordingsproces. 


Werk aan de winkel

Hoewel iedereen overtuigd is van het belang van een krachtige sportvisserijorganisatie én het bestuur op 7 maart jongsleden haar fiat heeft gegeven, moet er nog veel werk worden verzet willen we op 1 januari 2026 als een sportvisserijorganisatie verder gaan. Dat gaan we samen doen onder begeleiding van een transitieteam. Dit team bestaat uit Anton Maas (Sportvisserij Zuidwest Nederland ), Frank Bosman (Hengelsport Federatie Midden Nederland ), Graham Johnstone (Sportvisserij MidWest Nederland), Jan Kamman (Sportvisserij Nederland) en Rosetta Kooistra (Sportvisserij Nederland). Het team zal worden begeleid door Jan Willem Landré, een professional met veel ervaring in de sportwereld. Tijdens deze dag vertelde Jan Willem hoe hij met dit team zal gaan werken.


Cees den Haan van Sportvisserij Zuidwest Nederland aan het woord vanuit de zaal.

Mindset

Deze feestelijke dag werd afgesloten met een wervelende presentatie van Marc Lammers. Hij is acht jaar lang de bondscoach van het Nederlands dames hockeyteam en veroverde op de Olympische Spelen van 2008 in Peking de gouden plak. Mensen in hun kracht zetten, focus op wat goed gaat, vanuit vertrouwen werken aan de ontwikkelpunten, innovatie vanuit data is cruciaal voor excelleren, maar vooral de wil om als team samen te werken staan centraal in zijn aanpak. Een aanpak die de sportvisserij graag overneemt.


Marc Lammers gaf een inspirerende presentatie over eenwording, innoveren en presteren.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.